Vágólapra másolva!
Délutánra vonul el teljesen a hidegfront. Marad a párás, ködös idő a héten, némi ködszitálással. Kedden viharos széllökésekre kell számítani északkeleten.
Vágólapra másolva!

Kedden fokozatosan anticiklon helyeződik a Kárpát-medence fölé, emiatt megszűnik az eső. Reggel és délelőtt erősen felhős lesz az ég, majd északnyugaton és keleten felszakadozik a felhőzet, de az ország középső részén és délnyugaton estig erősen felhős idő lesz. Eleinte délen és keleten több helyen, másutt néhol még lesz esőre, majd késő délután, este mindenütt megszűnik a csapadék.

Megerősödik az északi, északkeleti szél az Alpokalján és keleten, északkeleten 60 kilométer/óra körüli széllökések is lehetnek. Másutt mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 6, 10 fok után 10, 14 fok között valószínű a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Szerdán is párás lesz a levegő, de több órára kisüt a nap az ország nagy részén, miután megszűnik az éjszaka képződő köd. A legmagasabb hőmérséklet szerdán és csütörtökön is 6-11 fok között várható. Csütörtöktől egészen a hét végéig felhős idő várható, a levegő párás lesz. A köd helyenként tartósan megmarad, néhol ködszitálásra is számítani lehet.

Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között alakul, kora délutánra 5-11 fokig emelkedhet a hőmérséklet. A minimumok szombaton is 0 és plusz 5 fok körül várhatók, a legmagasabb hőmérséklet 4-9 fok között alakulhat. Vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok közötti értékekre lehet számítani, a nappali órákban 3-8 fok lesz.