Megül a köd az országon

Vágólapra másolva!
Némi napsütésre és melegebb időre északkeleten lehet számítani, a Dunántúlon néhol esni fog. Európa legnagyobb részén hasonlóan párás-ködös idő van egy jókora anticiklon miatt.
Vágólapra másolva!

Zala, Somogy és Baranya megye kivételével az egész országban tartós, több mint hat órán át tartó ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. (A rossz látási viszonyok miatt az érkező gépek többsége Bécsben landolt szerda reggel Ferihegy helyett.) Az erősen felhős, párás idő ellenére több-kevesebb napsütés is lesz keleten, északkeleten.

Csapadékra nem kell számítani, de előfordulhat itt-ott szitálás, a Dunántúlon néhol eső. Néhol megélénkül a délkeleti szél. A hőmérséklet kora délután általában 7, 12 fok között valószínű, a tartósabban ködös részeken ennél hidegebb lehet. Késő este 1, 7 fokra hűl a levegő.

Továbbra is magasnyomás alakítja Európa legnagyobb részének időjárását, így Magyarországét is. Az anticiklon az Alpoktól északkelet felé egészen az Urálig húzódik. Területén párás, helyenként tartósan ködös, illetve napos részek egyaránt megtalálhatóak. Változásra szerda estig nem lehet számítani.

Ennek függvényében a hőmérséklet csúcsértéke 0 és 12 fok között változik, a napos vidékeken mérik a 10 fok feletti értékeket. Változékony, gyakran felhős, időnként esős viszont a szárazföld nyugati, északnyugati partvidékének időjárása, ahol ciklonok vonulnak délnyugatról északkelet felé.

Sekély ciklon örvénylik a Földközi-tenger középső medencéje felett is. Hatására az Appennini-, illetve a Balkán-félsziget nagy részén erősen felhős az ég, de enyhe az idő.