Megbénította a hó Észak-Olaszországot

Ítéletidő Milánóban, erős havazás Észak-Olaszországban
Vágólapra másolva!
Meteorológiai riasztást adott ki pénteken Olaszországban a polgári védelem, mert az északi tartományokban rendkívüli hóhelyzet alakult ki, az ország déli részén pedig nagy esőzések vannak.
Vágólapra másolva!

Több mint 12 órája szünet nélkül havazik Milánóban. A polgármesteri hivatal gyalogos közlekedésre szólította fel a város lakosságát, arra kérve a milánóiakat, hogy hagyják otthon autóikat. Milánó utcáit több mint kétszáz hólapátoló jármű tisztítja. Késéssel kell számolni a Malpensa és a Linate repülőtereken, valamint a Bergamo közeli Orio al Serio reptéren is. Szombat reggeltől késő estig eső esik majd az előrejelzések szerint Milánóban.

Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Forrás: AFP/Tiziana Fabi
Így néz ki a milánói dóm a havazás után

Hótakaró alatt ébredt Torinó, ahol további 9-10 centiméter hó várható pénteken. A sűrű havazás megbénította Genovát is a liguriai tengerparton. A városban 38-40 milliméter eső várható szombat délutánig. Akadozik a közlekedés az északi vasútvonalakon és autósztrádákon.

A polgári védelem egészen vasárnapig a legmagasabb fokú riasztást rendelte el az északolasz Lombardiában, Piemontéban, Liguriában és Emilia Romagna tartományban. A közép-olaszországi Appenninekben, az Abruzzó csúcsain mért mínusz 30 fok mindenkori decemberi rekordnak számít. Toscanától délre heves esőzések követik egymást emelkedő hőmérséklettel. Rómában a hét végére 14-16 fokot várnak, 14-15 milliméter esővel.