Még három napig tart a ködös idő

Vágólapra másolva!
Nem fúj a szél, ezért folytatódik a borongós, párás idő, cserébe napközben 6 fokig emelkedik a hőmérséklet. Kelet felől lassanként hidegebb levegő szivárog a Kárpát-medencébe.
Vágólapra másolva!

A tartós köd miatt az egész országra első szintű figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Több mint hat órás köd lesz hétfőn és kedden is, a látástávolság pár száz méterre korlátozódik.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elszórtan alakul ki eső, zápor, északkeleten havas eső, havazás is. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 6 Celsius-fok között valószínű. Késő este 0, +5 fok valószínű. A frontérzékenyeknél időjárási okai is lehetnek a fejfájásnak, a migrénnek, a fáradékonyságnak és a szédülésnek. Előfordulhatnak alvási zavarok. A reakcióidő is hosszabb lesz a megszokottnál.

Csütörtöktől derül ki az ég

Kedden is túlnyomóan borult, párás idő várható. Eső, havas eső, és ónos eső főként a középső és a nyugati országrészben fordulhat elő. Havazás is lehet, elsősorban a hegyekben. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2, +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között alakul.

A párás-ködös idő szerda estig tart, akkor kezd felszakadozni a felhőzet a Dunántúlon és a Tiszántúlon. Pár órás napsütésre csütörtöktől lehet számítani, egyúttal csökkenni kezd a nappali felmelegedés is. Pénteken már csak -4 és 0 fok közé melegszik a levegő.

A középső országrészben továbbra is sok lesz a felhő, és elsősorban itt fordulhat elő kisebb havazás, hózápor az OMSZ előrejelzése szerint. Jelentős mennyiségű csapadék (vagyis legalább napi 5 mm) az ország területének 25 százalékán valószínű.