Vágólapra másolva!
Változékony idő lesz a hétvégén, esővel, havas esővel, északkeleten havazással. Mivel 10 Celsius-fok fölé melegszik a levegő délutánra, a hó nem marad meg. Viharos marad az északnyugati szél.
Vágólapra másolva!

Szombaton egyre többfelé csökken a felhőzet észak felől, hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. Hajnaltól többfelé viharossá fokozódik a szél a Dunántúlon és Duna-Tisza-köze nyugati részén. A legerősebb széllökések 75 kilométer/óra körül várhatók a Dunántúli-középhegységben, Győr-Moson-Sopron és Vas-megyében, és a Balatonnál. Délutántól északkeleten is előfordulhatnak 60 kilométer/óránál erősebb lökések.

Hajnalban és reggel átmenetileg havas eső, havazás is valószínű északkeleten az eső mellett. A Dunántúlon futó záporok lehetnek. Délutántól kisebb hózáporok alakulhatnak ki, de a hóréteg nem marad meg.

Vasárnap megnövekszik a felhőzet észak felől. Délelőtt még csak néhol, délután viszont egyre több helyen várható csapadék. Északkeleten havazásra, a Dunántúlon esőre kell számítani, de havas eső, ónos eső is eshet. A Dunántúlon továbbra is gyakran megerősödik az északnyugati szél.

A hőmérséklet szombaton reggel 1, 6, vasárnap -4, +3 Celsius-fok között alakul úgy, hogy nyugaton lesz az enyhébb idő. A szombati legmagasabb hőmérséklet 6, 11, a vasárnapi 0 és +8 fok között várható, északkeleten lesz hűvösebb idő.

A napokban az időjárás a szokásosnál jobban megviselheti a frontérzékenyeket, hiszen váltják egymást a meleg- és hidegfrontok. A fejfájásnak, vérnyomás-ingadozásnak, fáradékonyságnak, ingerlékenységnek, rossz közérzetnek légköri okai is lehetnek. Nőhet a reakcióidő, erősödhetnek a reumatikus, illetve a görcsös megbetegedésben szenvedők panaszai. Az enyhe idő kedvez a kórokozók terjedésének is.