Esőt és havat hoz az enyhe idő

Vágólapra másolva!
Jobbára felhős marad az ég, délután kezd el esni az eső, majd havazásba fordul át keleten. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik a délnyugati szél, de viharos széllökésekre nem kell számítani.
Vágólapra másolva!

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult, párás idő lesz, eleinte ködfoltokkal, itt-ott szitálással. Délelőtt fokozatosan javulnak a látási viszonyok. Napos időszakok is lehetnek, főleg délen és délkeleten.

Délután több helyen kezd el esni északnyugat felől. Esőre kell számítani a Dunántúlon és a középső országrészben. Ahogy eléri a 0 fokot a hőmérséklet, havazás várható délután és este északkeleten és keleten. Éjfélig helyenként 1-4 centiméter friss hó hull Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében. Átmenetileg ónos eső is előfordulhat az Alföld északi peremén és az Északi-középhegységben. Részletes csapadéktérképünket itt találja.

Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik a délnyugati szél, de viharos széllökésekre nem kell számítani. A hőmérséklet kora délután és késő este is általában -1, +4 Celsius-fok között várható. Szerda hajnalban -2, +3 fokig hűl a levegő. (Kattintson a hőmérsékleti térképért!)

Ciklon örvénylik Északnyugat-Európa felett. Melegfrontja eléri a Kárpát-medencét, ezért enyhülés kezdődik. Kedden melegfronti hatásra számítsanak a időjárás-érzékenyek. Megfájdulhat a fejük, sőt migrén, álmatlanság és levertség is jelentkezhet náluk. Ilyenkor ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentrálóképesség.