Enyhe idő érkezik a havazás után

Vágólapra másolva!
Főleg északkeleten fog esni, kedden már szinte 10 fokos meleg lesz. Ködre, erős szélre, hófúvásra vagy egyéb veszélyes időjárási jelenségre nem kell számítani. Egymást váltják a frontok a héten.
Vágólapra másolva!

Hétfőn erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet nyugat felől, csak az Alföldön lehet eleinte napsütés. Többfelé számíthatunk csapadékra, elsősorban az ország északi felén. Északkeleten végig ismétlődő havazás, hószállingózás várható, másutt havas eső, eső váltja fel a havazást.

Napközben megélénkül, néhol megerősödik a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között valószínű, késő este 0, +4 Celsius-fokra hűl a levegő (részletes hőmérsékleti térképünket itt találja). Ködre, erős szélre, hófúvásra vagy egyéb veszélyes időjárási jelenségre nem kell számítani.

Az időjárás-érzékenyeket melegfronti hatás éri. Náluk előfordulhat álmatlanság, csökkenhet a koncentrálóképesség, mind a munkában, mind az utakon. Ingadozhat a vérnyomás is.

Hétfő estig ismét nedves és pár fokkal enyhébb levegő alakítja a Kárpát-medence időjárását, mert az Atlanti-óceán felől benyúló magasnyomás peremén enyhe léghullámok haladnak a kontinens belseje felé. Emiatt kedden már 4, 9 fokos meleg lesz.