Enyhe időt hoznak a felhők

Vágólapra másolva!
Borult marad az ég, este havazni kezd északkeleten, de alig marad meg a hó. Marad a tavaszias meleg, mert több hullámban érkezik nyugat felől az enyhébb, nedves levegő a Kárpát-medence fölé az Északnyugat-Európa felett örvénylő ciklon áramlási rendszerében.
Vágólapra másolva!

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Eleinte néhol, majd délutántól egyre többfelé várható eső. A hőmérséklet kora délután általában 3 és 8 Celsius-fok között valószínű. Az ország déli részén lesz a legmelegebb: Pécsen 8, Békéscsabán 9, Szegeden 10 fok lesz a legmagasabb nappali hőmérséklet a budapesti 4 fokkal szemben. Késő este 0 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Este, késő este havazás kezdődik északkeleten. Nem valószínű, hogy síkvidéken számottevő mennyiségben megmarad a hó, azonban a Zempléni-hegységben viszont 5-10 centiméter friss hó hullhat. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a déli, délnyugati szél.

Több hullámban érkezik nyugat felől az enyhébb, nedves levegő a Kárpát-medence fölé az Északnyugat-Európa felett örvénylő ciklon áramlási rendszerében, ezért van viszonylag meleg idő. A magasban zajló melegedés miatt melegfronti hatásra kell számítani.

A leggyakoribb tünetek ilyen időjárási helyzetekben a fejfájás, migrén, fáradékonyság, levertség. Az esetleges alvási zavaroknak is lehetnek légköri okai. A reakcióidő továbbra is hosszabb a megszokottnál.