Esős-havas idő lesz szerda estig

Vágólapra másolva!
Marad a szinte tavaszi meleg, a lehulló hó olvadni fog. A legtöbb eső Baranyában és Nógrádban esik. Délen, délkeleten 10 foknál is melegebb lehet.
Vágólapra másolva!

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de keleten elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet. Főként a nyugati és a középső területeken valószínű sokfelé csapadék, többnyire eső.

Az esőt havas eső, hó váltja fel az ország északnyugati felén, körülbelül a Baranya-Nógrád tengelytől északnyugatra. A hulló hó olvadni fog az alacsonyabban fekvő helyeken, nagyjából 150-200 méteres magasság alatt. Körülbelül 250-300 méter felett akár 3-5 centiméternél több hó is hullhat. Baranyában és Nógrádban nagyobb mennyiségű, 10-20 milliméter közötti csapadék valószínű. A Tiszántúlon várhatóan csak estefelé kezd el esni.

Enyhe marad az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 3 és 10 Celsius-fok között valószínű, de délkeleten, keleten még ennél is melegebb lehet. Késő estére 0 és +6 fok közé hűl le a levegő. Megélénkül, néhol meg is erősödik a déli, délnyugati, a Dunántúlon az északira, északnyugatira forduló szél.

Nedves, ismét egyre hidegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé az Északnyugat-Európa felett örvénylő ciklon áramlási rendszerében. Hidegfronti hatás várható. Emiatt fejfájás, ingerlékenység, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A szokásosnál türelmetlenebbek lehetünk. Erősödhetnek a reumatikus panaszok, a görcsökkel járó betegségek esetén fokozódhat a görcshajlam. Nőhet a reakcióidő.