Szeles és napos időt hoz a hidegfront

Vágólapra másolva!
Keleten lesz borongósabb idő, eső és hó nélkül. Pár fokkal hidegebbnek tűnik az idő annál, amit a hőmérők mutatnak az északkeleti szél miatt.
Vágólapra másolva!

Pénteken mindenütt lesz több-kevesebb napsütés, de keleten nagyobb eséllyel lesznek erősen felhős időszakok is. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon és a Tiszántúlon helyenként meg is erősödik.

Csapadék nem valószínű. Ködre, más veszélyes időjárási jelenségekre nem kell számítani. A hőmérséklet kora délután 1, 5, késő este 0, -5 Celsius-fok között valószínű. (Részletes hőmérsékleti térképünket itt találja.)

Szombaton már többnyire erősen felhős lesz az ég. Szórványosan valószínű hózápor. Az északi, északkeleti szél megélénkül. Hajnalban -2, -9 fokig hűl a levegő, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +3 fok között alakul.

Fokozatosan kelet felé helyeződik a Közép-Európa felett örvénylő ciklon. Hátoldalán már szárazabb, de továbbra is hideg léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé, ezért várható éjszakai fagy a következő napokban.

Hidegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyeknél ilyenkor fejfájás, ingerlékenység, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A szokásosnál türelmetlenebbek lehetünk. Erősödhetnek az ízületi fájdalmak, a görcsökkel járó betegségek esetén fokozódhat a görcshajlam. Nőhet a reakcióidő.