Hótorlaszokat emelhet az újabb havazás

2013.02.10. 11:32

További 3-8 centiméternyi hó hullhat az ország középső és északi részén, főként Pest megyében, az Északi-középhegységben, valamint a Dunazug-hegységben, Borsodban, Szabolcsban és Hajdú-Bihar megyében már riasztást adtak ki a hófúvás miatt.

Hétfő hajnalig további 3-8 centiméternyi hó hullhat az ország középső és északi részén, főként Pest megyében, az Északi-középhegységben, valamint a Dunazug-hegységben - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap délelőtt az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében.

Vasárnap napközben északkeleten és a Dunántúl középső és északnyugati részén az élénk szél kisebb hóátfúvásokat is okozhat, de estére gyengül a légmozgás.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye több térségében a hófúvás miatt riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. Ezeken a területeken már a következő órákban számítani lehet arra, hogy a szél kisebb hótorlaszokat emel.

Az éjfélig szóló figyelmeztetés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében is előfordulhat gyenge hófúvás.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest megyében, valamint a főváros területén a havazás miatt figyelmeztetés van érvényben. E szerint ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 10 centiméter hó is hullhat.

Hétfő reggel már csak északkeleten valószínű gyengülő intenzitású havazás. Estétől viszont nyugaton ismét havazás kezdődik.

Hétfőn napközben északnyugaton, főként Veszprém megyében és környékén az élénk délkeleti szél a pár centiméteres hóréteg mellett kisebb hóátfúvást okozhat - olvasható a figyelmeztetésben.