Vágólapra másolva!
Megnyugszik az idő, 10 fok fölé melegszik a levegő. Estétől viszont újra esni fog az eső délkeleten. A sok csapadékot egy nagy kiterjedésű mediterrán ciklon hozta. Csütörtöktől lesz jóval több napsütés.
Vágólapra másolva!

Hétfőn helyenként sűrű ködre kell számítani, elsősorban a Dunántúl nyugati és déli részén. Napközben átmenetileg egyre nagyobb területen elvékonyodik, felszakadozik, csökken a felhőzet. Hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, átmenetileg javulhatnak a látási viszonyok a Nyugat- és Dél-Dunántúlon is. (Felhőzeti térképünket itt találja.)

Már csak északkeleten, északon számíthatunk esőre, de lassanként ott is megszűnik a csapadék. Vas és Zala megyében gyenge, néhány tizedmilliméternyi ónos esőre is kell számítani az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint. Másutt csupán záporok alakulhatnak ki, de estétől délkeleten újra eshet - részletesebb előrejelzést a csapadéktérképen talál.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 Celsius-fok között várható, de az Alpokalján és az északi határvidéken ennél néhány fokkal hűvösebb lesz. Késő este jobbára 1, 8 fok valószínű, kedd hajnalra 0, +5 fokig csökken a hőmérséklet.

Nagy kiterjedésű mediterrán ciklon alakítja Európa középső területeinek időjárását. Emiatt jobbára borult az ég Közép- és Dél-Európa fölött, és sokfelé esik az eső, Németország térségében havazik. Hétfő a Kárpát-medencében is emiatt a ciklon miatt marad a többnyire enyhe, borongós, csapadékos idő.

Magyarország fölé egyre enyhébb levegő áramlik dél felől, így a melegfrontra érzékenyeknél előfordulhat fáradékonyság, levertség, fejfájás, sőt migrén. Az esetleges alvási zavaroknak is lehetnek időjárási okai. Ingadozhat a vérnyomás, és csökkenhet a koncentrálóképesség.