Csendes, enyhe idő lesz szerdán

Vágólapra másolva!
Még esni fog délen és nyugaton, estére eloszlanak a felhők. A frontérzékenyek fellélegezhetnek. Egyre inkább gyengül az a ciklon a Kárpát-medence fölött, ami miatt csapadékos volt eddig az idő.
Vágólapra másolva!

Szerda délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, északon azonban kevésbé felhős területek is lesznek. Délen és nyugaton több alkalommal alakulhat ki eső, de eleinte északon is előfordulhat kisebb zápor.

Délutántól északkelet felől jelentősen csökkenni kezd a felhőzet, azonban délnyugaton estig borult marad az ég. Ekkor már a déli megyékben is egyre kevesebb helyen fordulhat elő csapadék. (Itt találja részletes csapadéktérképünket.) Helyenként megélénkül az északkeleti, északi szél, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erős széllökések is lehetnek. A hőmérséklet kora délután 7, 12, késő este 1, 7 fok között alakul. Részletes, hét napra szóló előrejelzéseinket itt olvashatja.

A frontérzékenyek fellélegezhetnek, mert számottevő fronthatásra nem kell számítani. Ennek az az oka, hogy fokozatosan gyengül az elmúlt napok csapadékos időjárását okozó földközi-tengeri ciklon hatása a Kárpát-medence fölött.

Nagy kiterjedésű magasnyomás húzódik a Brit-szigetektől Dél-Skandinávián át egészen az Urálig. Az anticiklon északi és déli peremén sok a felhő, a középponti területeken napos az idő, a délutáni órák hőmérséklete többnyire 1 és 7 fok között változik. Ez a magasnyomás kissé délebbre húzódik a következő napokban, ezért gyengül fokozatosan a mediterrán ciklon hatása Magyarországon is.