Vágólapra másolva!
A legtöbbet északkeleten fog sütni a nap, pénteken viszont zápor, hózápor is eshet a gomolyfelhőkből. Az időjárás-érzékenyek könnyebb időszak elé néznek, a frontok egyelőre elkerülik a Kárpát-medencét.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön derült, napos idő lesz az ország északkeleti felén, másutt több-kevesebb gomolyfelhő zavarja a napsütést. Csapadék nem lesz, veszélyes időjárási jelenségekre nem kell számítani. Feloszlanak az éjszaka képződött pára- és ködfoltok. Mérsékelt marad az északi, északkeleti szél. Délután 7, 12 Celsius-fok között alakul a csúcshőmérséklet. Késő este 0, +5 fok várható. Részletes hőmérsékleti térképünket itt nézheti meg.

Egyre inkább a Magyarországtól északra elhelyezkedő anticiklon alakítja az időjárást. Száraz levegő áramlik a Kárpát-medencébe, ezért jelentősen csökken a felhőzet, és számottevően több lesz a napsütés az elmúlt napokhoz képest. Az időjárási frontok továbbra is elkerülik a medencét, emiatt a frontérzékenyek könnyebb időszak elé néznek.

Pénteken reggel és délelőtt szintén derült vagy gyengén felhős lesz az idő. Napközben az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből északkeleten zápor, este hózápor is kialakulhat. Helyenként megerősödik a nyugati, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 13 fok között alakul.