Vágólapra másolva!
Három napig marad még a változékony idő, több fokkal melegebb lesz a március közepén szokásosnál. Az enyhe időt az okozza, hogy még egy frontzóna meleg oldalára esik Magyarország.
Vágólapra másolva!

Hétfőn északon hosszabb, délen rövidebb napos időszakok várhatók a többnyire erősen felhős ég mellett. Délelőtt többnyire megszűnnek a hajnalban képződött ködfoltok. Elszórtan alakul ki eső, zápor - csapadékra inkább a déli megyékben élők számítsanak. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél. A hőmérséklet kora délután 11 és 16, késő este 5 és 10 Celsius-fok között alakul. Részletes hőmérsékleti térképünket itt találja.

Egy hosszan elnyúló frontzóna húzódik Magyarországtól északra. Ennek egyelőre a meleg oldalán van az ország, emiatt egyelőre folytatódik a sokévi átlagnál több fokkal enyhébb idő. Továbbra is nedves levegő örvénylik a Kárpát-medencében, emiatt lesz csapadék itt-ott.

A magasban viszont lassú hűlés kezdődik. A különösen érzékeny szervezetűeknél időjárási eredetű tünetek jelentkezhetnek. A fejfájásnak, levertségnek, fáradékonyságnak, az esetleg szédülésnek időjárási okai is lehetnek.

Kedden kevesebb lesz a napsütés, nagyrészt erősen felhős lesz az ég. Több helyen fordul elő eső, zápor. Helyenként megélénkül az északi szél. Hajnalban a hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 13 fok között alakul.