Vágólapra másolva!
Szerda lesz a hét legmelegebb napja. Délután beborul az ég, csütörtökön sokfelé fog esni az eső. A magasban zajló melegedés miatt melegfronti tünetek jelentkezhetnek.
Vágólapra másolva!

Szerda délelőtt kevesebb lesz a felhő, néhány órára mindenütt kisüt a nap. Napközben fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely késő délutántól délnyugat felől meg is vastagszik, estig azonban számottevő csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül a délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 5, 10 fok közé hűl a levegő, majd csütörtök hajnalban 1, 7 fokra, csütörtökön kora délután 5, 10 fokra lehet számítani. (Itt találja részletes hőmérsékleti térképünket.)

Néhány fokkal melegszik a levegő a magasban, emiatt a melegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek. A levertség, fáradékonyság mellett fejfájás, migrén, szédülés is előfordulhat a légköri folyamatokkal összefüggésben. A reakcióidő is hosszabb lesz.

Újabb mediterrán ciklonok érkeznek

Európa legnagyobb részén ciklonok alakítják az időjárást. Többfelé havazik a Kelet-európai-síkságon az ottani ciklon hatására. Sokfelé esik az eső annak a nagy kiterjedésű, többközéppontú ciklonrendszer területén, amely a Brit-szigetektől Nyugat-és Közép-Európán át egészen a Balkán-félszigetig húzódik. A magasabban fekvő részeken havazik.

Sekély ciklonok találhatók a Földközi-tenger déli medencéjében is, amelyek jelentősen megerősödnek a következő napokban. A Kárpát-medence térségéből távolodik az alacsony légnyomású képződmény, de szerda estefelé délnyugat felől újabb ciklon közelít.