Marad a hőség majálisra

Vágólapra másolva!
Sokat süt majd a nap, több mint tíz fokkal lesz melegebb idő lesz a május elején megszokottnál. A folytatásban, a hét második felében már nedvesebb és hűvösebb levegő érkezik az ország fölé.
Vágólapra másolva!

Alapvetően napos idő lesz május elsején, tartós eső sehol sem zavarja meg az ünnepségeket - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa az [origo]-nak. Napközben gyakrabban alakulnak ki gomolyfelhők. Ezekből csupán elvétve alakulhat helyi zápor, zivatar. Nyugatira, északnyugatira fordul és megélénkül a szél. Zivatarok környezetében viszont a 60 kilométer/órát is elérheti a szél sebessége.

Egész nap meleg lesz az idő. A hajnali 12-17 Celsius-fok után 25 és 31 fok közé melegszik a levegő az ország nagy részén. Kissé hűvösebb levegő szivárog az északnyugati országrész fölé, ezért ott a délutáni 23-24 fokot mérhetnek. Május legelején 19-20 fok a jellemző hőmérséklet kora délután Magyarországon, tehát jóval melegebb lesz az ilyenkor megszokottnál.

A folytatásban, a hét második felében már nedvesebb és hűvösebb levegő érkezik az ország fölé. Emiatt csütörtökön szórványosan, pénteken pedig többfelé és több alkalommal is eleredhet a záporeső, sőt helyenként zivatarok is kialakulhatnak, átmeneti szélerősödéssel. Néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, de még így is a sokévi átlag felett alakul.