Vágólapra másolva!
Hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de még csak 20 fokig melegszik a levegő. Keleten marad az eső. Magassági hidegörvény alakítja az időjárást, a hidegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek.
Vágólapra másolva!

Kedden többfelé lesz eső, zápor a keleti, északkeleti megyékben a vastag, összefüggő felhőzet miatt, néhol egy-egy zivatarral. Zivatar főként a Tiszántúlon alakulhat ki, átmeneti szélerősödés és néhol kis méretű, nem károkozó jégeső kíséretében.

Másutt is sok lesz a felhő, sőt zápor is kialakulhat, de hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. A legtöbb napsütésre a Dunántúlon élők számíthatnak. Gyakran megélénkül az északnyugati szél, kezdetben néhol meg is erősödik, majd mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 Celsius-fok között valószínű, a tartósabban esős keleten azonban hűvösebb is lehet. Késő este 8, 13 fokra számíthatunk.

Front ugyan nincs az ország felett, de a hidegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek a légköri változásokra fokozottan érzékenyeknél. Időjárási okok is meghúzódhatnak a fejfájás, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság, ingerlékenység, nyugtalanság hátterében. Erősödhetnek a reumatikus fájdalmak, fokozódhat a görcshajlam, nőhet a reakcióidő.

Magassági hidegörvény alakítja az időjárást. Ezeknek a több száz kilométer átmérőjű légköri képződményeknek az a jellegzetessége, hogy a belsejükben jóval hidegebb a levegő, mint a környezetükben. Az örvény több napon keresztül is meghatározza a Kárpát-medence időjárását, és gyakran jelentős mennyiségű csapadékkal jár együtt.