Szeles és borongós lesz a csütörtök

Vágólapra másolva!
A legerősebb szélrohamok elérhetik a 70 kilométer/órát, dél felől egyre többfelé ered el az eső. A legmagasabb hőmérséklet alig éri el a 18 fokot.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön többfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik az északi, északkeleti szelet. A legerősebb szélrohamok sebessége elérheti a 60-70 kilométer/órát a Dunántúl középső és nyugati részén. Szintén előfordulhatnak 60 kilométer/órát meghaladó lökések délután és este Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megye keleti részén.

Kis valószínűséggel ugyan, de zivatar is előfordulhat a délkeleti határ mentén az eső és a zápor mellett. Intenzívebb kísérőjelenségekre, vagyis jégesőre és erős szélre viszont nem kell számítani.

Túlnyomóan borult lesz az ég. Az eleinte kevésbé felhős területeken is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Egyre többfelé valószínű eső, zápor dél, délkelet felől, az északnyugati megyék kivételével. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 13 és 18 Celsius-fok között alakul, de szél miatt pár fokkal még hidegebbnek tűnik az idő. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő - nézze meg a részleteket hőmérsékleti térképünkön!

A frontérzékenyek az ország nyugati részén hideg-, a keleti tájakon melegfronti hatásra számítsanak. Emiatt többen panaszkodhatnak fejfájásra, erősödnek a migrénes rohamok, ingadozhat a vérnyomás, romlik az egyensúlyérzék. Gyakoribbak lehetnek az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsös panaszok is. Erősödhetnek az asztmatikus légzési problémával küzdők panaszai. Hosszabb lesz a reakcióidő.