Sütni fog a nap, de jó idő nem lesz

Vágólapra másolva!
A hét változó idővel indul, többet fog sütni a nap, de így is sokszor beborul. Délután 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.
Vágólapra másolva!

Hétfőn a változóan felhős ég mellett délelőtt több lesz a napsütés, majd erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és már többfelé számíthatunk esőre, záporra, főként keleten zivatarok is kialakulnak - közölte a Met.hu. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, olykor meg is erősödik, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lesznek. A hőmérséklet délután 17-22, késő este 12-17 fok között alakul.

Kedden nagyrészt erősen felhős lesz az ég, átmenetileg azonban rövidebb-hosszabb időre felszakadozhat a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8-13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15-21 fok között alakul.

A hét további részében a maihoz hasonló időjárás várható, napsütéses periódusokkal, zivatarokkal, folyamatosan emelkedő napi csúcshőmérséklettel. Vasárnap már nem várható csapadék.