Vágólapra másolva!
Szórványosan lehetnek zivatarok kedd estig Közép- és Észak-Magyaországon. Szerda délelőtt is még többfelé esni fog. Sekély ciklon örvénylik a Kárpát-medence felett sekély ciklon, ezért folytatódik a változékony idő.
Vágólapra másolva!

Szórványos zivatarokra lehet számítani kedden a középső országrészben és Észak-Magyarország térségében, másutt helyenként lehetnek zivatarok.

Felhőszakadás miatt első szintű riasztást adott ki Budapestre és az aszódi, a balassagyarmati, a bátonyterenyei, a dunakeszi, a gödöllői, a rétsági, a szécsényi, a pásztói, a salgótarjáni, a váci és a veresegyházi kistérségre kedden kora délután az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délelőtt. Ebben a térségben rövid idő alatt több mint 25-30 milliméter eső hullhat az erős záporokból, zivatarokból. (Folyamatosan frissülő térképet itt talál az időjárási riasztásokról.)

A zivatarokat néhol felhőszakadás és kisebb méretű jég kísérheti Közép-Magyarországon és az Északi-középhegységben. A jégszemek átmérője 1 centiméter körül vagy az alatt marad, viszont Borsod megyében 1-2 centiméter körül alakul. A dörgés-villámlást erős, viharos széllökés kísérheti; a szélsebesség eléri az 50-70 kilométer/órát.

Párás meleg lesz szerdán

Szerdán már nem lesz ennyire csapadékos idő. Eleinte még felhős lesz az ég, majd napközben nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen kisüt a nap. A nap első felében még többfelé várható eső, zápor, és többfelé megerősödik az északi, északkeleti szél.

Napközben elszórtan alakulhatnak ki zivatarok az Alföld térségében, illetve kisebb valószínűséggel a Duna vonalában, amelyeket a Dél-Alföldön intenzív, 20-35 milliméter csapadék kísérhet. Délután már csak keleten lehet eső.

Hajnalban hűvös lesz: a hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 Celsius-fok között alakul.