Vágólapra másolva!
Egyelőre nem érkezik olyan markáns front, amely miatt gyorsan lehűlne a levegő. A legforróbb vidékeken pénteken szinte 30 fok lesz a középhőmérséklet.
Vágólapra másolva!

Pénteken derült idő várható az ország nagy részén, általában kevés gomolyfelhő lesz az égen. Marad a meleg, a hőmérséklet délután 33 és 37, késő este 24 és 31 Celsius-fok között alakul.

Már éjszaka is kevésbé hűl le a levegő, még erősebb a kánikula. Ezt jelzi, hogy a napi középhőmérséklet jellemzően 26-29 fok között alakul. Időnként megélénkül a déli szél. Vasárnap délután kezd enyhülni a kánikula, és hétfőn már csak 23-29 fokos meleg lesz kora délután.

Helyenként több és nagyobb gomolyfelhő képződik, és záporeső, zivatar fordul elő. Ennek keleten és északkeleten a legnagyobb a valószínűsége. Zivatarok környezetében átmenetileg megerősödik a szél, jégeső lehet, és rövid idő alatt nagy mennyiségű eső eshet.

Kis valószínűséggel heves zivatar is lehet, amelyet 2 centiméter körüli jég és 80 kilométer/óránál erősebb szélroham kísérhet. Néhol felhőszakadás is előfordulhat, több mint 30 milliméter csapadékkal.