Vágólapra másolva!
Szerte az országban kialakulhatnak elszórt zivatarok. Heves dörgés-villámlásra délutántól lehet számítani főleg a Dunántúlon. 90 kilométeres szél és nagy jégeső is lehet.
Vágólapra másolva!

Riasztást adott ki heves zivatar és felhőszakadás miatt a Szob, Bicske, Dabas, Gyöngyös és Salgótarján határolta térségre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ugyanezért van riasztás a bodrogközi, záhonyi, vásárosnaményi, kisvárdai, a baktalórántházai, a mátészalkai és a fehérgyarmati kistérségben is (térképet itt talál a riasztásokról).

Napközben elszórtan zivatarok alakulhatnak ki szerte az országban. A dörgés-villámlást viharos, 60-90 kilométer/órás és szél és jégeső kísérheti. A jégszemek átmérője 2 centiméter alatt marad.

Nagyobb számban valószínűleg kora este és este kezdenek kialakulni a zivatarok a Dunántúlon, majd később a középső országrészben is. Helyenként heves zivatar is kialakulhat, több mint 90 kilométer/órás széllökésekkel és 2 centiméteresnél nagyobb jégszemekkel. Erre délutántól van esély a Dunántúlon

Valamelyest már enyhül a kánikula, a hőmérséklet délután 30 és 36 Celsius-fok, késő este 23, 29 fok között valószínű. Északnyugaton a napi átlagos hőmérséklet 25 fok alatt várható. Az ország többi részén és főleg a délkeleti tájakon még 27 fok feletti valószínű a napi átlaghőmérséklet.

Gyakran esik vasárnap is

Vasárnap hajnalra hajnalban 17 és 22 fok közé hűl a levegő. Több órára kisüt a nap, de valószínűleg sok gomolyfelhő lesz az égen. Záporok, zivatarok is kialakulhatnak, nagyobb területen a Tiszántúlon és északkeleten. A zivatarokat viharos szél kíséri, heves zivatarra viszont kevésbé kell számítani. A Dunántúlon megélénkül a nyugati, északnyugati szél. Délután 28 és 32 fok között alakul a hőmérséklet.