Vágólapra másolva!
Nem ajánlott kifeküdni a napra 11 és 15 óra között, mert már nagyon erős az ultraibolya sugárzás. Tovább melegszik az idő, eső, zápor, zivatar nem lesz.
Vágólapra másolva!

Túlnyomóan derült idő lesz szerdán, csak kevés gomoly- és fátyolfelhő lesz az égen. Kora délután 27-31 Celsius-fokig melegszik a levegő, késő este 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

A derült ég alatt nagyon erős, 7.9-es szintű lesz az ultraibolya sugárzás az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint. Emiatt ajánlott fokozottan védekezni a leégés ellen.

Az ÁNTSZ ilyenkor azt javasolja, hogy 11 és 15 óra között kerüljék a napozást, és ne feledjék a vállat takaró ruházatot, a szalmakalapot és a fényvédő krémet. Normál bőrtípusnál bőrpír jelentkezhet már 15-20 perc napon tartózkodás után.

Csapadék nem várható. Az északnyugati határ közelében villámlás lehet késő este és éjfél körül, ám ennek kicsi a valószínűsége. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön helyenként megélénkül a déli szél.

Szerda estig továbbra is egy anticiklon alakítja a Kárpát-medence időjárását, emiatt tovább erősödik a nappali felmelegedés. Az időjárási frontok tőlünk távol vonulnak, ezért fronthatás tehát nem veszi igénybe az időjárás-érzékenyek szervezetét.