Vágólapra másolva!
Kedden túlnyomóan napos, gomolyfelhős időre lehet számítani. Főként délkeleten várható néhol zápor. Anticiklon peremén érkezik a szárazabb, meleg levegő.
Vágólapra másolva!

Délután egy-egy zivatar is kialakulhat az Alföld keleti felén, 70 kilométer/óránál erősebb széllökéssel, kisebb méretű, 1 centiméter alatt maradó jégszemekkel.

A zivatarokhoz esetleg felhőszakadás társulhat, azaz 10-30 milliméter csapadék hullhat rövid idő alatt. A felhőszakadások miatt Békés és Hajdú-Bihar megyére adott ki első szintű figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Megélénkül az északi, északkeleti szél, emellett zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 Celsius-fok között alakul. Késő estére általában 20 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Észak-Európa kivételével az egész földrész időjárását anticiklon alakítja. A leszálló légmozgások hatására általában kevés a felhő, sokat süt a nap, elszórtan zápor, zivatar inkább csak a magasnyomás déli, délkeleti peremén alakul ki, másutt számottevő csapadék nem fordul elő. A Kárpát-medencébe a magasnyomás peremén érkezik a meleg, kissé szárazabb, kevésbé labilis levegő.