Vágólapra másolva!
Viszonylag lassan mozognak szerdán a déli országrészben kialakuló zivatarfelhők, ezért 25-30 milliméter esővel áztathatnak el egy-egy települést. A Balatonnál is lehet zápor.
Vágólapra másolva!

Az ország nagyobb részén gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk, ugyanakkor délen erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Záporeső elszórtan lehet délkeleten és a Dunántúl keleti részén, az Észak-Alföldön és északkeleten csak néhol.

Zivatar főként a déli, délkeleti országrészben alakulhat ki, nagyobb eséllyel Békés, Hajdú-Bihar és Csongrád megyében. Rövid idő alatt több mint 25-30 milliméter eső hullhat, mert a csapadékgócok lassan helyeződnek át. Egy-egy helyen jégeső és viharos, több mint 60-70 kilométer/órás szél is társulhat a zivatarokhoz. A Balatonnál is kialakulhat egy-egy helyi zápor, zivatar - részletes térképet itt talál a csapadékról.

Az esti órákban esetleg a Heves-Borsodi-dombságon és az Aggteleki-karsztvidéken is előfordulhat Szlovákia felől fejlődő zivatar. A felhőszakadás miatt több kistérségre riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, hat megyében pedig első szintű (sárga) figyelmeztető előrejelzés érvényes. Ezek a következők: Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg.

Többnyire mérsékelt marad az északkeleti, északi szél, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. Marad a nyári meleg: hőmérséklet délután 29 és 32, késő este 19 és 26 Celsius-fok között várható.