Egy hétig még egyre melegebb lesz

Vágólapra másolva!
A jövő héten fokozatosan tovább emelkednek a nappali csúcsértékek, csütörtökön már 40 fok is lehet. Várhatóan pénteken érkeznek záporok, zivatarok, amelyekkel együtt némileg a kánikula is enyhülni fog.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése szerint hétfőn a déli tájakon folytatódik a derült idő, északon ugyanakkor átmenetileg több lesz a felhő, de csak elvétve fordulhat elő zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad az északkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között várható.

Kedden derült, száraz idő lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimumhőmérséklet 16 és 23, a nappali maximumok várhatóan 34 és 38 fok között alakulnak.

Szerdán is derült, száraz idő lesz, de a Dunántúlon gyakran megélénkülhet, a Kisalföld térségében helyenként meg is erősödhet a szél. A leghidegebb órákban 17 és 23 fok között, míg nappal 34 és 39 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön nagyrészt derült idő várható, de északnyugaton napközben felhősödni kezd az ég. A déli, délkeleti szelet a Dunántúl északi felén helyenként erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb hőmérséklet 17 és 24, a legmagasabb hőmérséklet 35 és 40 fok között alakul.

Pénteken nyugat felől lassan megnövekszik a felhőzet, emellett keleten még sok, a Dunántúlon néhány órás napsütés valószínű. Főleg nyugaton alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúlon megerősödhet, néhol viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 18 és 24 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben általában 33-38 fokig melegszik a levegő, de nyugaton már 30 fok alatt maradhat a hőmérséklet csúcsértéke.

Szombaton keleten erősen felhős időszakok is lesznek, másutt napos idő ígérkezik gomolyfelhőkkel. Főként keleten valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél időnként megerősödhet, a Dunántúlon helyenként viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

Vasárnap napos idő várható gomolyfelhőkkel, néhol záporeső is lehet. A minimumhőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű, napközben 26-31 fokig melegedhet a levegő - olvasható az előrejelzésben.