Vágólapra másolva!
Felhős az ég egy sekély légörvény miatt, és nem melegszik fel annyira a levegő. A borongós idő ronthatja a közérzetet, de más orvosmeteorológiai hatása nincs.
Vágólapra másolva!

Szerda reggel-délelőtt néhány helyen még gyengén fagyhat a nógrádi völgyekben és a Nyírségben – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Napközben többnyire többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen valószínű ismétlődő eső, zápor. A déli óráktól egy-egy zivatar is kialakulhat délen, késő délutántól pedig délkeleten is.

Mindenütt mérsékelten fúj a szél. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 13 és 18 Celsius-fok között alakul. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő, csütörtök hajnalban 7-12 fok között alakul a hőmérséklet (részletekért kattintson hőmérsékleti térpünkre).

Sekély légörvény helyezkedett el kedden a Földközi-tenger középső medencéje fölött. Hatására sok volt a felhő és többfelé esett az eső a Balkán-félszigeten és Olaszországban. Ez a légörvény szerda estig a Kárpát-medence fölé helyeződik. Emiatt felhős az ég, és néhány fokkal gyengül a nappali felmelegedés, vagyis nincs olyan szép őszi idő, mint egy nappal korábban.