Vágólapra másolva!
Pénteken egy gyorsan mozgó hidegfront vonul át az ország felett, mögötte több fokkal hidegebb levegő érkezik. Szombat hajnalban fagyni fog, vasárnap már melegebb lesz húsz foknál.
Vágólapra másolva!

Eleinte több helyen lesz erősen felhős az ég, majd csökken a felhőzet. Több órára kisüt a nap, de azért felhőátvonulások is lesznek. Záporeső csak elszórtan valószínű, a nap második felében a keleti megyékben van nagyobb esélye a csapadéknak az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint.

Napközben megerősödik az északnyugati szél, a középső és északnyugati országrészben olykor viharos széllökések is előfordulhatnak. Délután 14 és 19, késő este 6 és 11 Celsius-fok között alakul; részletekért nézze meg hőmérsékleti térképünket.

A front miatt megfájdulhat a fejük az időjárás-érzékenyeknek, migrén léphet fel, ingadozhat a vérnyomás, és erősödhetnek, gyakoribbá válhatnak az ízületi fájdalmak. A közlekedőknek érdemes figyelniük arra, hogy megnyúlik a reakcióidő.

Vasárnaptól melegszik

Szombatra virradóan általában 2 és 8 fok közé hűl a levegő. A kevésbé felhős és szélcsendes vidékeken talaj menti fagy alakulhat ki. Emiatt az ország nagy részére első szintű figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében viszont nem kell fagytól tartani. Éjjel helyenként köd képződik, amely szombat délelőtt oszlik fel.

Reggel elsősorban nyugaton lehet felhős az ég. Napközben általában derült és napos lesz az idő, esőre, záporra nem kell számítani. Északnyugaton megélénkül a délkeletire, keletire forduló szél. Délutánra 12 és 18 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnapra virradóan 4 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet. Egyaránt lesznek reggel ködös, majd erősen felhős, és derült-napos területek. Kellemesen meleg lesz az idő, eső nem valószínű, 15 és 22 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.