Rekordmeleg volt a kaposvári hajnal

Vágólapra másolva!
Ezen a napon még sosem volt nagyobb a minimumhőmérséklet.
Vágólapra másolva!

Vasárnapra virradóra megdőlt a legmagasabb minimumhőmérséklet napi rekordja, Kaposváron a leghidegebb órában is csaknem 15 Celsius-fok volt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Azt írták, dél, délnyugat felől még mindig az ilyenkor megszokottnál több fokkal melegebb levegő áramlik az ország fölé, emiatt enyhe volt az éjszaka.

Ezen a napon mostanáig 1970-ben Budapesten volt a legmelegebb a hajnal. Akkor 14,6 fokot mértek. Most viszont ennél 0,3 fokkal magasabb hőmérsékletet regisztráltak Kaposváron.

Az előrejelzés szerint vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, hosszabb napos időszakok délnyugaton, délen lehetnek. Főként a déli, délutáni óráktól sokfelé várható eső, zápor. Helyenként zivatarra is számítani lehet. Emellett erős, sok helyen viharos széllökésekre is készülni kell.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23 fok között, az Északi-középhegység térségében 15, 16 fok körül alakul. Késő este 8 és 14 fok között mozoghat a hőmérséklet, északnyugaton lesz hidegebb.