Vágólapra másolva!
Ismét hidegfront érte el az országot, még 15 fokig sem melegszik a levegő, és a hideg szél miatt még hűvösebbnek tűnik az idő.
Vágólapra másolva!

Többnyire erősen felhős vagy borult marad az ég. Délelőtt bárhol kialakulhat szitálás, délutántól pedig kisebb eső. Megélénkül az északi szél, és erős lökések kísérik – eleinte a Dunántúl nyugati részén, késő délutántól északkeleten is kell erre számítani.

Hidegfront érte el Magyarországot északnyugat felől, ezért ilyen borongós az idő. 9 és 14 Celsius-fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. A szél miatt egy-két fokkal még hűvösebbnek tűnik az idő, érdemes rétegesebben öltözködni. Késő estére 5 és 10 fok közé hűl le a levegő az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

A front miatt erősödhetnek a reumatikus és az ízületi fájdalmak, ingadozhat a vérnyomás. Meghosszabbodhat a reakcióidő ilyen meteorológiai helyzetben, a borongós ég miatt rosszabb lehet a közérzet is.

Ennyi eső hull a napokban (csapadéktérkép)http://www.origo.hu/idojaras/terkep/csapadek/index.htmlMilyen meleg lesz ma és a napokban? (hőmérsékleti térkép)http://www.origo.hu/idojaras/terkep/homerseklet/index.html