Vágólapra másolva!
Egy kissé enyhíti a szmogot a megélénkülő szél.
Vágólapra másolva!

Kedd délelőtt még sokfelé lehet sűrű köd és pára, a szelesebb északnyugati megyéket leszámítva. Emiatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megye kivételével figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Többnyire erősen felhős lesz az ég, de fátyolfelhőkkel szűrt napsütésre többfelé is lehet számítani. Késő délelőtt már ritkul a köd, javulnak a látási viszonyok, délutánra már csak egy-két makacs ködfolt maradhat meg.

Eközben viszont megvastagszik a felhőzet délnyugat felől. Elered az eső, délután még csak délnyugaton, este már az ország középső részén is, és záporeső is lehet. Több helyen megélénkül, megerősödik a délkeleti szél, ami enyhíti a szállópor-szennyezést. Jelenleg Budapesten a legegészségtelenebb a levegő a finom szemcséjű por miatt, közölte az ÁNTSZ Országos Környezetegészségügyi Intézete.

Kedden is négy-öt fokkal melegebb lesz a sokévi átlagnál, 9 és 13 Celsius-fok között valószínű a legmagasabb nappali hőmérséklet. Késő este 2-7 fokra hűl a levegő.