Vágólapra másolva!
Többfelé marad a sűrű köd, de még mindig melegebb van a szokásosnál.
Vágólapra másolva!

Pénteken csak lassan oszlik fel az éjszaka többfelé képződött köd. Ugyan a legtöbb helyen fokozatosan javulnak a látási viszonyok, sokfelé kell napközben is tartós ködre számítani, sőt helyenként sűrű marad a köd – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Erősen felhős vagy borult lesz az ég az ország legnagyobb részén erősen, de a Tiszántúlon kisüthet a nap, akár több órára is. Kora délelőtt északkeleten még eshet az eső, majd délutántól a Dunántúlon várható egyre több helyen csapadék.

Többnyire mérsékelt marad a délkeleti, keleti szél. Továbbra is melegebb van az ilyenkor szokásosnál: 8 és 13 Celsius-fok közé emelkedik a hőmérséklet, sőt délkeleten ennél kissé melegebb is lehet. Késő estére 5 és 9 fok közé hűl a levegő.

Bár szigorú értelemben vett front nincs az ország felett, az átlagosnál enyhébb időjárás miatt a gyenge melegfontokkal járó tünetek jelentkezhetnek azoknál, akiknek a szervezete érzékenyebb az időjárás változásaira. Légköri okai is lehetnek az ilyenkor fellépő levertségnek, a fejfájásnak, a migrénnek, a fáradékonyságnak és a szédülésnek hátterében. A reakcióidő is hosszabb lesz a megszokottnál.