Délen újra havazik

Vágólapra másolva!
Mohács és Makó környékén megint esik a hó. Erős a szél is, a hőmérséklet fagyponthoz közeli.
Vágólapra másolva!

Több helyen havazik vagy szállingózik a hó, de az utak jól járhatók – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az Útinform kora reggeli összesítése alapján Mohács, Szentes és Makó térségében havazik, Baja, Szeged és Sarkad környékén szállingózik a hó. Ezeken a területeken a társaság több mint negyven munkagépe dolgozott kora reggel. Máshol csapadékmentes az idő, az ország területének nagyobbik részén fagypont körüli a hőmérséklet – írták.

Az utak burkolata országszerte többnyire száraz, csupán Fertőszentmiklós, Baja, Makó, valamint Baranya megye területén vannak sónedves, Hódmezővásárhely környezetében pedig vizes szakaszok. Az autópályák is jól járhatók, az M5-ös autópálya burkolata Balástyánál, az M6-osé Tengelicnél sónedves. Jó a látótávolság is országszerte, csak Mohács és Makó környékén közepes – 100–300 méteres – a belátható útszakasz hossza.

Vasvár és Zalaegerszeg környékén azonban viharos széllökések lassítják a közlekedést, a Dunántúl nyugati, valamint a Tiszántúl déli területeiről pedig erős széllökéseket jelentettek.