Vágólapra másolva!
Hidegfront vonult át az éjszaka az ország felettünk, változékonyabbá vált az idő. Csütörtökön eleinte hideg levegő áramlik a Kárpát-medencébe a front mögött, majd meleg, és ismét hideg.
Vágólapra másolva!

Még többfelé lehet sűrű köd csütörtökön a délnyugati megyékben és az Északi-középhegység keleti felében. Ezért első szintű figyelmeztető előrejelzést adott ki Zala, Somogy és Baranya, illetve Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Délelőtt ezeken a területeken is javulnak a látási viszonyok, a köd valószínűleg országszerte megszűnik.

Mindenhol befelhősödik, de gyorsan fel is szakadozik a felhőzet. Kisüt a nap, csak a Tiszántúlon és délnyugaton maradhatnak estig borult területek. Számottevő csapadék nem valószínű.

Megerősödik az északnyugati szél a Dunántúlon és a középső országrészben, a magasabban fekvő helyeken viharossá fokozódik. A hőmérséklet délután 2 és 8 Celsius-fok, késő este +1, -5 fok között alakul.

Estétől ismét melegednek a levegő magasabb rétegei, de ez csak a péntek hajnalig tart, amikor megérkezik az újabb hidegfront. Addig is gyenge hidegfronti tünetekre számíthatnak az időjárás-érzékenyek.

Az alvási zavarok, szédülésnek időjárási okai is lehetnek, erősödhetnek a reumatikus fájdalmak, ingadozhat a vérnyomás. A front miatt viszont kitisztul a levegőt, többfelé megszűnik a nyirkos időt.