Vágólapra másolva!
Borult, párás, helyenként tartósan ködös idő lesz kedden. Sűrű ködre leginkább a hegyvidéki területeken és a Dunántúlon kell több helyen számítani.
Vágólapra másolva!

A látótávolság pár száz méterre csökken több mint hat órán át. Ezért Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adott ki figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Néhol lehet még szitálás, ónos szitálás, hószállingózás is. Többnyire mérsékelten mozog a levegő, de időnként megélénkülhet északnyugaton a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +3 fok között alakul. Késő estére +2, -3 fok közé csökken a hőmérséklet.

A Közép-Európa felett levő anticiklon miatt továbbra sem éri el időjárási front Magyarországot. A magasban zajló melegedés miatt azonban a gyenge melegfrontokkal járó tüneteket tapasztalhatnak azok, akik fokozottan érzékenyek a légköri változásokra. Náluk a fejfájás, migrén, levertség, alvási zavarok hátterében meteorológiai okok is meghúzódhatnak. A reakcióidő is hosszabb lesz a megszokottnál.

Térkép: mennyire lesz hideg ma és a következő napokban?http://www.origo.hu/idojaras/terkep/homerseklet/index.html