Úgy néz ki, nem lesz fehér karácsony

Vágólapra másolva!
Valószínűleg a jövő hét elején és a közepén is olyan borult idő lesz, mint most. Legfeljebb hószállingózásra lehet számítani, mert hideg légpárna ülte meg az egész Kárpát-medencét.
Vágólapra másolva!

Éjszaka és hajnalban leszáll a köd, és foltokban tartósan megmarad, délelőttönként is borús marad az ég, és délutánonként sem süt ki a nap. Havazásra nem érdemes számítani, csak helyenként fordulhat elő ónos szitálás, szitálás, hószállingózás.

Legalább karácsonyig ilyen marad az idő; az egyedüli változatosság csupán az, hogy csütörtökön és pénteken a Dunántúlon elvékonyodhatnak, esetleg felszakadozhatnak a felhők, de csak átmenetileg. Szombat-vasárnap ismét borult, ködös lesz az idő, és ugyanez folytatódik 23-24-én is.

Alig változik a hőmérséklet a következő néhány nap során. Éjszakánként 0 és -4 fok közé hűl a levegő, és napközben sem valószínű sokkal melegebb, -2 és +3 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Ez megfelel a december közepén szokásos hidegnek.

Az eseménytelen időjárást az okozza, hogy Európa nyugati és északi partvidéke mentén vonulnak azok a frontok, amelyek jelentősebb változást okozhatnának. Közép-Európa fölött magasnyomású levegő, azaz anticiklon terül el, amely nyáron napsütéses, télen sokszor ködös időt okoz, de mindig jellemző rá, hogy akár heteken át nincs számottevő változás (erről itt olvashat bővebben).