Sűrű köd lepi el az országot aranyvasárnap

Vágólapra másolva!
Vasárnapra tizenhat megyére, valamint a fővárosra adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat a tartós, sűrű köd miatt. Néhány helyen a hó is szállingózhat.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat esti veszélyjelzésében azt írta: estétől - a napközben derült tájakon is - egyre többfelé képződik sűrű köd. Ennek egy része vasárnap tartósan megmaradhat.

A tartós, sűrű köd miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Pest megye, valamint a főváros területére vasárnapra is figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken csak néhány száz méter körül lehet a látástávolság.

Az előrejelzés szerint vasárnap napközben a Dunántúl nyugati és déli részén több helyen kisüthet a nap, de néhol ónos szitálás, szitálás, hószállingózás előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz fok között valószínű, de a Dunántúl nyugati és déli részén 5-8 fok is lehet.