Vágólapra másolva!
Jellemzően borult lesz az ég az év első hétvégéjén, helyenként szitálás, eső és zápor is lehet. Ezzel együtt folytatódik az enyhe idő, néhol még a leghidegebb órákban is +7, napközben akár +15 Celsius-fok is lehet.
Vágólapra másolva!

Kora tavaszra emlékeztet a hétvége időjárása. Pénteken a Dunántúlon felszakadozik a felhőzet, másutt többnyire erősen felhős marad az ég, délen, délkeleten kisebb eső, másutt néhol szitálás továbbra is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és +4 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet általában +5 és +11 fok között alakul, de északkeleten ennél hidegebb is lehet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzésében.

Szombaton általában erősen felhős vagy borult idő várható, inkább csak délen szakadozhat fel helyenként jobban a felhőzet. Északon, északkeleten néhol tartósan megmarad a köd. Napközben főként északon, estétől nyugaton lehet helyenként szitálás, gyenge eső. A Dunántúlon megélénkülhet, estétől északnyugaton meg is erősödhet a szél. Éjszaka -1 és +4 fok között valószínű a hőmérséklet, nappal általában +6 és +11 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap túlnyomóan borult idő várható. Eső, zápor lehet északon több helyen, délen elszórtan, néhol a szél is megerősödhet. Megszűnik az éjszakai fagy: a leghidegebb órákban +1 és +7 fok között, nappal pedig +5 és +15 fok között alakul a hőmérséklet, délnyugaton lesz a melegebb.