Tavaszias meleg a fagyos hajnal után

Vágólapra másolva!
Sokat süt a nap, de délutántól alacsony szintű felhők alakulnak ki. Délnyugaton lesz a legmelegebb, aki teheti, túrázzon egyet.
Vágólapra másolva!

Hétfőn napközben mindenütt megszűnnek az éjszaka képződött ködfoltok. Többórás napsütésre lehet számítani az ország nagyobb részén, érdemes minél több időt a szabadban tölteni. Délutántól viszont egyre több helyen képződik egyre több alacsony szintű rétegfelhő. Eső vagy hó azonban ekkor sem hull, többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A hajnali -5, -1 Celsius-fokos fagyok után általában 5, 10 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, sőt délnyugaton kicsit melegebb is lehet. Késő estére -2, +4 fok közé hűl a levegő, míg keddre virradóan -3 és 2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ismét magasnyomású légtömeg, azaz anticiklon húzódik a Kárpát-medence fölé. Emiatt a magasban ismét egyre enyhébb levegő áramlik Magyarország fölé, és estétől nedvesebb levegő éri el az országot. Az ilyen légtömegek elősegítik az alacsony szintű rétegfelhőzet kialakulását, ezért kedden jóval kevesebb lesz a napsütés.