Alig süt ki a nap szerdán

Vágólapra másolva!
Változékony idő lesz egy frontrendszer miatt, de nincs esély arra, hogy az eső havas esőbe vagy havazásba váltson át.
Vágólapra másolva!

Eleinte borult lesz az ég, majd dél körül felszakadozik, csökken a felhőzet nyugat felől, az Alpokalján pár órára a nap is kisüthet. Délelőtt még többfelé, majd egyre inkább csak a keleti megyékben várható eső.

A szél egyre nagyobb területen fordul északnyugatira, majd megélénkül, és az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik. A hőmérséklet délután 4 és 9, késő este 0 és 5 Celsius-fok között alakul, csütörtök hajnalra pedig -3 és 2 fok közé hűl a levegő.

Európa időjárását jórészt egy nagy kiterjedésű és többközéppontú ciklon alakítja, amely az Atlanti-óceán felől nyúlik be a szárazföld fölé. Hatására viszonylag sok a felhő, nyugaton több helyen esik az eső, de marad a szokatlanul enyhe idő: Nyugat-, Közép- és Dél-Európában többnyire 7 és 14 fok között változik a hőmérséklet, de a Földközi-tenger mentén 15, 20 fokot is mérnek.

Szerda estig egy nedves léghullám vonul át a Kárpát-medence fölött is átvonul. Átmenetileg egy-két fokkal csökken a felmelegedés, és ezért esik az eső.

Az időjárás-érzékenyek hidegfronti hatásra számíthatnak: fejfájás, ingerlékenység jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás. Ilyenkor erősödhetnek a reumatikus fájdalmak, fokozódhat a görcshajlam, csökkenhet a koncentrálóképesség, nőhet a reakcióidő.