Szükség lesz az esernyőkre kedden is

Vágólapra másolva!
Marad az enyhe idő, itt-ott ködfoltokkal és északi széllel.
Vágólapra másolva!

Borult, esős idő lesz kedden. Kissé hűvösebb lesz ugyan, mint hétfőn, de marad az átlagosnál enyhébb idő: 6 és 11 Celsius-fok közé melegszik a levegő. Ködfoltok előfordulnak, főként az északi tájakon, de nagy területre kiterjedő, sűrű ködre nem kell számítani az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző osztálya szerint. Északira, északnyugatira fordul a szél a Dunántúlon, és főként a Kisalföldön megerősödik. Késő estére 4 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

A csapadékot az okozza, hogy Izlandtól Nyugat-Európán át egészen a mediterrán térségig többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. A kontinensnek ezen a részén gyakran erősen felhős az ég, a frontok mentén többfelé esik az eső, záporeső. Itt továbbra is több fokkal enyhébb az idő az ilyenkor megszokottnál, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 17 fok között változik.

A Kárpát-medence fölé általában nedves, eleinte enyhe, majd kissé hidegebb léghullámok érkeznek kedd estig. A gyenge hidegfront jellegű hatás fokozhatja a reumatikus és ízületi fájdalmakat azoknál, akik különösen érzékenyek az időjárás változásaira. Ilyenkor fejfájás, migrén is előfordulhat. Ingadozhat a vérnyomás. A reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál.