Vágólapra másolva!
Itt-ott már kisüt a nap, de egyelőre hiába érkezik a pár fokkal melegebb levegő.
Vágólapra másolva!

Hideg nappal követi a fagyos éjszakát hétfőn. Egy északnyugat-európai ciklon előoldalán a magasban ugyan néhány fokkal enyhébb levegő érkezik az Alpok és a Kárpátok vidékére, de ebből a talaj közelében nem sokat érezhetünk. Napközben mindössze -3 és -9 Celsius-fok közé enyhül az idő. Késő estére többnyire -4 és -10 fok közé hűl a levegő, de még hidegebb is lehet a kevésbé felhős, havas részeken.

Néhol lassan szűnnek meg a ködfoltok, de napközben veszélyes időjárási jelenségre nem kell számítani az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. A Nyugat-Dunántúlon megvastagodnak a felhők, ott jelentéktelen havazás, hószállingózás is valószínű. Az Alföld nagy részén is erősen felhős, párás idő várható, de csak elvétve lehet hószállingózás.

Az ország maradék részén eleinte még némi napsütésre is számítani lehet. Gyengén vagy mérsékelten fúj a szél, csupán északnyugaton élénkül meg délkeleti irányból.

A fagy miatt érdemes rétegesen öltözködni, különösen azoknak, akik hosszabb időt töltenek a szabadban, és ajánlott a füleket is jól védő sapkát viselni. Az időjárás-érzékenyek a talaj közelében megmaradó hideg légtömeg hatását érezhetik. Emiatt többen panaszkodhatnak fejfájásra, migrénre, fáradékonyságra; ingerlékenyebbek lehetnek és ingadozhat a vérnyomásuk is. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak.

http://www.origo.hu/idojaras/terkep/homerseklet/index.htmlHol lesz a leghidegebb? Nézze meg térképen!