Még jöhet egy kis friss hó

Vágólapra másolva!
Fellélegezhetnek az időjárás-érzékenyek, de marad a kifejezetten hideg idő.
Vágólapra másolva!

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak helyenként szakadozik fel a felhőzet. Bárhol kialakulhat hószállingózás, gyenge havazás. Emiatt hólepel, de maximum 2 centiméter vastag hóréteg alakul ki. Helyi jelleggel 2 centiméter feletti mennyiség is előfordulhat, ez északkeleten valószínűbb; ezzel együtt nem várható számottevő mennyiségű csapadék.

Többnyire mérsékelten fúj a szél. Kissé enyhébb lesz az idő, mint hétfőn, de nem sokkal: a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -5 Celsius-fok között várható. Késő estére -3 és -8 fok közé csökken a hőmérséklet.

A fagyos és nyugodt időt az okozza, hogy anticiklon helyezkedik el a Kelet-európai-síkság nagy része fölött, és a magasnyomás peremén továbbra is hideg levegő érkezik Magyarország fölé az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint. Időjárási front nem érezteti a hatását.

Az anticiklon nem kedvez az időjárás-változásnak, alig keverednek át a levegő rétegei, ez pedig télen nagy hidegekhez vezet. Most a Kelet-európai-síkság középső és a Skandináv-félsziget északi részén gyakroi a -14, -20 fokos, kemény fagy.