Vágólapra másolva!
Sokfelé ered el az eső, a Dél-Alföldön 17 foknál is melegebb lehet. Egy lassan mozgó frontrendszer helyeződik a Kárpát-medence fölé, ezért ilyen változékony az idő.
Vágólapra másolva!

Kedden napközben hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, főleg az Alföldön, és legfeljebb elszórtan alakulnak ki záporok. Ezzel szemben a Dunántúlon és az Északi-középhegység környékén nagyrészt borult idő várható, és ott ismétlődve elered az eső. A Dunántúlon megélénkül az északnyugati, az Alföldön olykor megerősödik a déli, délkeleti szél.

Marad az enyhe idő. Északnyugaton és az Északi-középhegység térségében 6 és 10 Celsius-fok, másutt 11 és 17 fok között várható a legmagasabb nappali hőmérséklet, sőt a Dél-Alföldön ennél is melegebb lehet. Késő estére többnyire 3 és 10 fok közé hűl le a levegő, míg szerdára virradóan 1 és 6 fok közé.

Egymást érik a frontok

Az ország északnyugati részén hidegfronti, délkeleti részén melegfronti hatásra lehet számítani. Az előbbi miatt előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Ilyenkor erősödhetnek a reumatikus és az ízületi fájdalmak. A görcsös panaszok hátterében időjárási okok is lehetnek. A melegfront sokaknál vérnyomás-ingadozást, álmatlanságot okozhat. A közlekedőknek érdemes figyelembe venniük, hogy ilyenkor csökkenhet a koncentrálóképesség.

Egy lassan mozgó frontrendszer helyeződik a Kárpát-medence fölé, ez határozza meg most az időjárást Magyarországon is. Európa nagy részén is változékony és az ilyenkor megszokottnál több fokkal melegebb az idő – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat napijelentésében. A kontinens legnagyobb részén délutánonként 9 és 14 fok közé melegszik a levegő, a mediterrán térségben pedig ennél is melegebb van.

A nyugat, délnyugat felől vonuló ciklonok és frontrendszereik között ki-kisüt a nap, de alapvetően az erősen felhős idő a jellemző, és több alkalommal, többfelé esik az eső.

Hol lesz a legmelegebb mostanában? Nézze meg térképen!http://www.origo.hu/idojaras/terkep/homerseklet/index.html