Vágólapra másolva!
Újabb frontra nem kell számítani, esni nem fog, itt-ott kisüt a nap. A Dunántúlon autózóknak érdemes nagyobb követési távolságot tartaniuk a ködfoltok miatt.
Vágólapra másolva!

Kedden a Dunántúl északi részén helyenként csak lassan ritkul az éjszaka képződött köd. Ezért továbbra is első szintű figyelmeztető előrejelzés van érvényben Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyében.

Többnyire erősen felhős időre lehet számítani a Dunántúlon és a Dél-Alföldön, másutt változóan felhős égre, miután felszáll a köd. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb jelentéktelen szitálás fordulhat elő. Többnyire mérsékelten fúj a szél, csak északnyugaton élénkülhet meg a déli irányból.

Továbbra is jópár fokkal melegebb az idő a január közepi átlagnál; hétfőn például Budapesten 5,9 Celsius-fokkal volt magasabb a középhőmérséklet a sokévi átlagnál. Kedden 7 és 12 fok közé melegszik a levegő, de a tartósabban ködös tájakon hidegebb lesz. Késő estére 3 és 8 fok közé, míg szerdára virradóan 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ködfoltok és melegfronti hatás az utakon

Nyugodtabbá válik az időjárás, mert egyre inkább egy magasnyomású képződmény, azaz anticiklon alakítja. A frontérzékenyek melegfront jellegű hatással számítsanak. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Ilyen időben csökkenhet a koncentráló-képesség a munkában és az utakon egyaránt, és az autósoknak a ködfoltok miatt is érdemes nagyobb követési távolságot tartaniuk.