Vágólapra másolva!
Átlagosnál melegebb lesz pénteken, szombaton és vasárnap is, néhol még a leghidegebb órákban is +8 Celsius-fok lehet. Jön egy újabb front, többfelé ered el az eső.
Vágólapra másolva!

Egy hullámzó frontrendszer helyeződik a hétvégén a Kárpát-medence fölé, és csak lassan mozdul el kelet felé. Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az idő. Feloszlik a köd, de párás marad a levegő. Egyre többfelé várható eső, zápor délnyugat felől, de a Tiszántúlon csak késő délutántól, estétől valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul. Napközben 7 és 12 fok közé melegszik a levegő, sőt délkeleten 13, 14 fok is lehet.

A frontrendszer miatt szombaton többfelé várható eső, zápor; leginkább a Dunától keletre fog esni az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délutáni előrejelzése szerint. A szél is megerősödhet a A Dunántúlon. A minimumhőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű. A borult időben várhatóan 6 és 11 fok lesz napközben.

A Dunától keletre vasárnap is folytatódik az esős idő, mert a front déli részén, a Kárpát-medence délkeleti területei felett önálló kis örvény mélyül ki, amely továbbra is nedves levegőt szállít Kelet-Magyarország fölé. A legtöbb eső délkeleten várható. A Dunántúl nyugati részén viszont kisüt a nap, és később többfelé felszakadozik a felhőzet. Többfelé megerősödhet a szél. A leghidegebb éjszakai órákban 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal 6-11 fokig melegedhet a levegő.

A legtöbbet vasárnap fog esni, ezt jelzik a narancssárga és piros foltok. A térképen azt látszik, hogy mennyi csapadék várható február 23-án éjféltől éjfélig Forrás: OMSZ
http://www.origo.hu/idojaras/terkep/csapadek/index.htmlEzen a térképen követheti, hol esik a legtöbb eső