Vágólapra másolva!
Addig is jégdara kíséri a legerősebb záporokat. Leszáll a köd, de lesz napsütés a hétvégén. Változékonyabbra fordult az időjárás, de erős fronthatástól nem kell tartani.
Vágólapra másolva!

Pénteken délután még több hullámban érkeznek a záporok. Emellett délután néhol még zivatar is kialakulhat, nagyobb eséllyel az ország középső részén, majd estétől a keleti felén. Egy erősebb záport vagy zivatart kisméretű jég, jégdara, esetleg hódara kísérhet, és környezetükben 50 kilométer/óránál nagyobb széllökés is lehet. Egy-egy erősebb záporból akár 10 milliméternél több csapadék is hullhat – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Estétől a északkelet felé helyeződnek az esőfelhők, és délnyugat, nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. A hőmérséklet kora délután 9 és 14, késő este 2 és 7 Celsius-fok között alakul.

Éjjel köd, sőt sűrű köd képződhet ott, ahol tartósabban derül marad az ég, és szélvédett a vidék. A hat óránál hosszabban tartó köd miatt első szintű figyelmeztető előrejelzést adott ki Baranya, Nógrád, Pest, Somogy és Zala megyére az OMSZ. Éjszaka -1 és 5 fok közé hűl a levegő, a ködös tájakon süllyed néhol fagypont alá a hőmérséklet.

Szombaton napközben fokozatosan feloszlik a köd, és hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. Gyenge eső, záporeső délelőtt még előfordulhat helyenként az Északi-középhegységben és északkeleten. Többfelé élénk széllökésekkel fúj majd a délkeleti, keleti szél. Napközben 9 és 15 fok közé melegszik a levegő, így továbbra is több fokkal melegebb idő lesz a sokévi átlagnál.