Hol esik, hol kisüt a nap

Vágólapra másolva!
Folytatódik a mozgalmas időjárás, váltakoznak az esős és napos vidékek, illetve időszakok. Mindez egyszerre köszönhető egy ciklonnak és egy anticiklonnak.
Vágólapra másolva!

Kedden nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délelőtt hosszabb időre is kisüthet a nap, elsősorban a Dunántúl déli részén. Elszórtan még kisebb esőre is lehet számítani, főleg a Dunántúl nyugati részén és a Tiszántúlon. Napközben időnként megélénkül a délkeleti, keleti szél, és 8-13 Celsius-fok közé melegszik a levegő. Késő estére 3 és 8 fok közé, míg szerda hajnalra 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Délkelet felől nedvesebb, továbbra is enyhe levegő érkezik Magyarország fölé egy ciklon és egy anticiklon közös áramlási rendszerében. Az előbbi Északkelet-Európa fölött helyezkedik el, az utóbbi Izlandtól Nyugat-Európán át egészen a Földközi-tenger keleti medencéjéig húzódik.

Időjárási front továbbra sem éri el Magyarországot. Legfeljebb a légköri változásokra fokozottan érzékenyeknél jelentkezhetnek a gyenge melegfrontokkal járó tünetek, mert a légkör magasabb rétegei pár fokkal melegednek, illetve az átlagosnál enyhébb az idő. Náluk a levertség, a fáradékonyság, a szédülés és a fejfájás hátterében időjárási okok is meghúzódhatnak.