Felhős, borongós lesz a szerda

Vágólapra másolva!
Több helyen ered el az eső, és egyelőre nem fog fagyni.
Vágólapra másolva!

Többnyire erősen felhős lesz az ég szerdán, de kis időre a nap is kisüthet, főként északkeleten és keleten. Napközben több helyen várható kisebb eső. Helyenként megélénkül az északkeleti, északi szél, a Kisalföldön és északkeleten meg is erősödik. Napközben 9 és 15 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. Késő estére 5 és 10 fok közé hűl le a levegő, míg csütörtök hajnalra 1 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Bár fronthatásra nem kell számítani, a légkör magasabb rétegei több fokkal melegednek. Emiatt melegfronti hatásokat tapasztalhatnak azok, akik különösen érzékenyek az időjárás változásaira. Ilyenkor megfájdulhat a fejük, csökkenhet a teljesítőképességük, ingadozhat a vérnyomásuk, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

Alacsony légnyomású légtömeg, egy sekély ciklonális mező helyezkedik el Izlandtól Nyugat-Európán át egészen az Appennini-félszigetig. Szerda estig ez határozza meg Magyarország időjárását is, lényeges változás így nem valószínű.

A ciklon területén többnyire erősen felhős az ég, szórványosan esik az eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északkeleti vidékén -1 és +5, másutt többnyire 7 és 15 fok között változik, csak Spanyolország keleti tengerpartja mentén van melegebb, ott a kora délutáni órákra 20, 22 fok közé melegszik fel a levegő.